Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
+ 38 063 716 89 92 Замовити дзвінок

ГАЗОВІ ПЛИТИ. Яку краще обрати для квартири

ГАЗОВІ ПЛИТИ. Яку краще обрати для квартири

Під час регулярних відключень світла в будинках, обладнаних електроплитами, гостро постає питання приготування їжі. Найпростішим і бюджетним способом вирішити цю проблему є купівля портативної газової плити та невеликих балонів газу до неї.

Переносна газова плита - це портативний пристрій, призначений для приготування їжі на відкритому повітрі чи місцях, де немає доступу до електрики. Вона зазвичай працює на балоні зі стисненим газом, таким як пропан або бутан.

На що звернути увагу при виборі плити

Система безпеки. Портативна плита може мати захист від неправильної установки балона, підвищеного тиску або витоку газу. Також потрібно вибирати модель, яка виділяє мінімальну кількість чадного газу.

Витрати палива. Інформація про витрату палива вказується у техпаспорті пристрою. Цей параметр вказує на час, коли закипить один літр води. Чим нижчий цей показник, тим більша витрата газу.

Потужність. Один літр їжі витрачається 1 кВт. У середньому одна порція їжі для дорослої людини становить 0,5-0,7 кг. Таким чином, для двох осіб буде достатньо плити потужністю 1-1,5 кВт.

Наявність п'єзопідпалу та регулювання. За допомогою п'єзоелементу можна запалити вогонь одним клацанням. Ручку регулювання полум'я має більшість моделей плит, але в деяких вона відсутня. Перед покупкою краще уточнити.

Вага. Моделі відрізняються за своєю конструкцією та використовуваними матеріалами у виробництві. Туристичні плити можуть важити від 0,8 до 5 кг. Якщо плиту планується використовувати лише у квартирі, цей показник не має значення.

Які балони потрібні для портативної газової плити

Найкомпактніші варіанти газових плиток вимагають використання цангового газового балона на 400 мл. Вони балон встановлюється безпосередньо у корпус виробу. Як паливо використовується не пропан, а суміш пропану з бутаном, що дозволяє досягти вищої температури полум'я.

Балони на 400 мл вважаються універсальними. Однак існують цангові балони на 520 і 600 мл. Тому при покупці плити потрібно обов'язково перевірити інструкцію. Може виявитися, що пристрій не працює на стандартних балонах.

У деяких моделях переносних плит до комплекту входить перехідник для великих газових балонів, наприклад на 50 літрів. Однак слід пам'ятати: такі балони не можна встановлювати в будинках, в яких вище двох поверхів. Вони набагато небезпечніші, ніж маленькі балончики з газом.

Що не можна робити при використанні газових балонів

1. Залишати без нагляду працюючі газові прилади

2. Залишати балон у портативній плиті після завершення готування

3. Спати у приміщенні, де є підключені газові прилади

4. Користуватись газовими приладами при несправній вентиляції

5. Давати користуватися газом дітям

Коментарі
Рекомендовані товари