Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
+ 38 063 716 89 92 Замовити дзвінок

ТЕРМОШКАРПЕТКИ. Як правильно обрати

ТЕРМОШКАРПЕТКИ. Як правильно обрати

Базовий гардероб для зимового періоду обов'язково повинен включати кілька пар теплих та якісних шкарпеток. Сучасні технології не стоять на місці, тому на зміну бабусиному вовняному рукоділлю прийшли комфортні та універсальні термошкарпетки.

Матеріали

Вовна. Найпопулярніший матеріал для трекінгових шкарпеток. Вовна добре регулює температуру, забезпечує хорошу амортизацію. Вовна від природи є протимікробним матеріалом, тому вона зберігає запахи менше, ніж синтетичні тканини.

Поліестер. Синтетичне волокно, має властивості поглинати вологу. Вироби з поліестеру відрізняються невеликою вагою, легко стираються, довговічні. Найчастіше зустрічається у шкарпетках для літніх походів, бігу, трейлового бігу, катання на лижах.

Нейлон. Поєднання синтетичних та природних волокон. Матеріал відрізняється високою зносостійкістю, міцністю, формостійкістю, добрими бактеріальними властивостями.

Шовк. Матеріал характеризується дуже гладкими, м'якими та поглинаючими вологу волокнами. Відмінними властивостями шовку є хороша еластичність і чудове утримання тепла, але є одна істотна вада – недовговічність. Іноді його використовують як підкладку з внутрішнього боку шкарпеток для надійного відведення вологи.

Спандекс (лайкра, еластан). Матеріал не використовується в чистому вигляді, його додають до інших натуральних та синтетичних тканин для надання виробам еластичності. Забезпечує хорошу посадку по нозі, повітропроникність, водостійкість, стійкість до забруднення, не кошлатитись.

Висота

Функціональні шкарпетки бувають різної висоти: від дуже коротких до дуже високих.

У випадку лижних шкарпеток – вони по замовчуванню є високими, на рівні лижних черевиків. Щоб правильно вибрати шкарпетки для походів необхідної висоти, подивіться на своє взуття.

Короткі. Ці шкарпетки забезпечують належний захист в поєднанні з кросівками: хайкінговими чи біговими.

Середнього крою. Зазвичай такі шкарпетки покривають кісточку гомілкостопа. Вони добре компонуються із високими кросівками чи черевиками низької й середньої висоти.

Високі. Такі шкарпетки мають крій на кілька сантиметрів вище щиколотки, аби захистити від натирання черевиками з високими манжетами. Їх можна використовувати і з кросівками чи низькими черевиками.

До колін. Менш поширений, однак потрібний у певних ситуаціях варіант крою. Високі шкарпетки захищають від натирання високими альпіністськими черевиками, а також додаткового зігрівають гомілки. До цієї ж категорії належать і лижні шкарпетки.

Температурний режим

Визначити, для якої температури призначені вироби, можна просто глянувши на маркування, яке існує у чотирьох варіантах:

X-Light – легкі та дихаючі, швидковисихаючі, призначені для тренувань з високою інтенсивністю, і в спеку року.

Light – універсальні термовироби для різних погодних умов протягом року.

Warm – для холодної пори року, оптимальний температурний режим від +10 до -10 градусів Цельсія.

X-Warm – для повсякденного використання або інтенсивної активності у екстремально холодних умовах.

Обрати термошкарпетки ви можете у нас на сайті. Ми маємо великий вибір шкарпеток, серед яких ви знайдете те що вам потрібно.

Коментарі
Рекомендовані товари