Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
+ 38 063 716 89 92 Замовити дзвінок

Система для приготування їжі JETBOIL MINIMO

Система для приготування їжі JETBOIL MINIMO

Одного разу хтось схрестив пальник та казанок і народилась у них дуже мила система для приготування їжі, яка успадкувала найкращі якості обох своїх батьків і набула нових унікальних здібностей, тим і стала більш придатною для використання в похідних умовах (на холоді, при вітрі, в туман). Знайомтесь, її звати MiniMo від бренду Jetboil.

Одяг

Система для приготування їжі збирається в одне ціле із окремих частин: пальника та казанка і нової додаткової деталі, яка їх з’єднує. Вона кріпиться безпосередньо біля основи казанка. А після з’єднання елементів один до одного, завдяки спеціальним пазам, тепло від полум’я газу прямує безпосередньо до самого казанка без зайвих втрат. І нагріває саме казанок, а не віддає тепло у навколишній світ, сприяючи глобальному потеплінню. Цю деталь називають радіатором або теплообмінником. Завдяки своїй конструкції, яка нагадує металеву гармошку, радіатор затримує тепло від пальника в цих звивинах і утримує його біля самої основи казанка. Втрати тепла значно зменшуються в порівнянні з тим, якби посуд, у якому готують, просто поставити на відкритий вогонь. Казанок отримує більше тепла, їжа швидше готується і газу використовується менше. Вигода очевидна.

Продовжуючи збирати систему воєдино, пальник необхідно прикріпити до газового балону. А балон встановити на підставку. Вуаля! І наша система зібрана в одну суцільну вежу. Сама підставка також корисна, вона утримує газовий балон більш впевнено, зберігаючи загальну стійкість усієї конструкції. Кріплення розраховане на будь-який балон: 110 г, 230 г або 450 г. Газовий балон у комплект системи Minimo не входить, його потрібно купувати окремо. Стограмового балону має вистачити на 12 кип’ятінь повного казанка.

Пальник у Minimo з наявністю п’єзопідпалу. Якщо хтось не знає – це той чарівний елемент, натискаючи на кнопочку якого з’являється іскра, яка і підпалює газ. Не потрібно окремо носити запальничку або сірники і довго черкати ними на вітрі. У комплект системи Minimo входить ще й підставка під інший посуд, наприклад сковороду, якщо необхідно щось підсмажити.

Систему Minimo від інших побратимів відрізняє наявність регулятора подачі газу. Це ось такий маленький металевий важіль, повертаючи який ми можемо зменшувати чи збільшувати полум’я. Завдяки цьому система Minimo дає можливість готувати їжу, а не просто банально кип’ятити воду. Балансуючи з подачею вогню, можна з легкістю стежити за тим, щоб страва не пригорала, тушкувалась або готувалась швидше. На жаль, тут нема захисту від вітру, але навіть без нього користь цієї системи приготування їжі дуже відчутна. Закип’ятити півлітра води можливо всього за 2 хвилини і 15 секунд.

Сам казанок має близьке до ідеального поєднання розміру та форми. Казанок широкий та низький, у ньому зручно помішувати звичайною ложкою під час готування і діставати до дна не обпалюючись. Чаша виготовлена із анодованого алюмінію, що говорить про її надійність. В об’ємі казанок 1 літр – це ідеально для приготування на двох-трьох людей.   

Чаша забезпечена металевими ручками, за які можна (і навіть потрібно) надійно тримати, переносити, піднімати казанок з варивом і не боятись його впустити. Триматись за ручки можна голими руками і навіть без спеціальних пристроїв, вони не гарячі навіть коли у казанку щось активно вирує, тому що ручки спеціально для цього прогумовані.       

На казанок зовні одягнений чохол із неопрену. Він також допомагає усій системі бути кориснішою, утримує ще більше тепла навколо чаши, не даючи їй довгий час остигати. А також чохол захищає казанок від пошкоджень під час перенесення. Але мені здається, що його головним завданням є крутий, надихаючий зовнішній вигляд системи Jetboil MiniMo. 

До речі, кольори є різні, яскраві і не дуже. І їх можна навіть змінювати, так би мовити під настрій. Якщо зняти ручки, то можна змінити чохол на інший або почистити той самий. І ще одне. Неопреновий чохол може давати помилкову надію на те, що в чохлі казанок не гарячий і його можна брати руками. Не варто намагатись це зробити. Тільки за прогумовані ручки!

Для ще швидшого кип’ятіння рідин у казанку, його накривають силіконовою кришкою. Кришка у MiniMo має чудо дизайн, тут вона обдарована унікальними суперсилами. Можна злити воду з макаронів через спеціальний отвір. Або приготувати каву за допомогою кави-пресу, для цього є отвір по центру кришки. Або просто пити, як із чашки через третій отвір. Упевнена, що всім цим необхідно скористатися. Щоб відкрити кришку є навіть спеціальний виступ, краще до нього прив’язати мотузочку і тягнути за неї, щоб не обпектися парою.

Збирається вся система MiniMo максимально компактно: всі частини всередину один до одного, це важливо для зменшення обсягу туристичної ноші. У складеному вигляді система для приготування їжі Jetboil MiniMo займає (12 на 15 см) 127 мм x 152 мм і важить всього 415 грам.

Вага: 415 г

Змінні металеві частини пальника складаються у м’який чохол, а потім і сам казанок. І там ще залишається місце для різних спецій. Вигини радіатора зберігають від пошкоджень пластикову чашу. Вона кріпиться до казанка завдяки спеціальним виступам. У момент роботи системи чаша знімається і може бути використана як чашка, тарілка або мірна склянка. Але пряма необхідність цієї чаші ще не доведена, так що її часто навмисно забувають вдома.

І все це накривається кришкою (тою, що супекришка), у неї ще чудово кріпиться підставка під балон, яка також має можливість складуватись. 

Система для приготування їжі Jetboil MiniMo ідеально підходить для готування на природі для двох-трьох людей, які прагнуть швидкої, але смачної їжі за умов походу.


Одяг

Коментарі